uithangbord van Museum de Vergulde Swaen te ZwijndrechtDe Vergulde Swaen

vrienden van De Vergulde Swaen

Oudheidkamer De Vergulde Swaen telt verschillende personen en bedrijven die de Zwijndrechtse historie of de cultuur een warm hart toedragen. Zij uiten dit in een (meestal) financiële, al of niet jaarlijkse, bijdrage.
Sponsoren of donateurs: deze worden gerekend tot de "Vrienden van De Vergulde Swaen". Dergelijke vrienden zijn onmisbaar voor een succesvol bestaan van de oudheidkamer. Met gemotiveerde vrijwilligers alleen immers kom je niet ver wanneer er geen liquide middelen zijn.

Natuurlijk zijn er voordelen aan verbonden wanneer iemand of een bedrijf "Vriend" is. Zo kan bijvoorbeeld eens per jaar gebruik worden gemaakt van de faciliteiten die De Vergulde Swaen biedt. Dit houdt in dat de Gelagkamer of de Bovenzaal kan worden gebruikt voor een bijeenkomst (maximaal 40 personen) zonder dat hiervoor een vergoeding wordt berekend (dat geldt uiteraard niet voor de consumpties).
Ook ontvangt men vier maal per jaar de "De Vergulde Swaen Mededelingenkrant".

Hoe wordt men vriend? Dat is vrij eenvoudig. Iedereen of ieder bedrijf dat jaarlijks minimaal honderdvijftig euro doneert is al Vriend.
Meer informatie via de penningmeester van Stichting De Vergulde Swaen.

 Vrienden van de Vergulde Swaen.