uithangbord van Museum de Vergulde Swaen te ZwijndrechtDe Vergulde Swaen

EXPOSITIE

Schoolplaten uit onze kinderjaren

Een nieuwe expositie, die geheel in het teken staat van de oude schoolplaten, zoals we die kennen uit de tijd dat we op de lagere school zaten.

Een unieke serie van circa 50 originele afbeeldingen. Van Ot en Sien, landschappen met vee, vechtende ridders, bijbelse voorstellingen en verbeeldingen die met onze geschiedenis te maken hebben. U kunt ze allemaal (terug)zien in de nieuwe tentoonstelling, die vanaf 15 februari te bezichtigen is in de Oudheidkamer van de Vergulde Swaen, Rotterdamseweg te Zwijndrecht.

De collectie bestaat hoofdzakelijk uit schoolplaten van de tekenaar-kunstenaar Johan Herman Isings, maar ook schoolplaten van Cornelis Jetses en andere kunstenaars worden ten toon gesteld. Een groot deel is afkomstig van de Julianaschool, een ander deel komt uit het eigen depot van De Vergulde Swaen en een aantal uit particulier bezit. Komt u ook kijken?

Openingstijden De Vergulde Swaen:
Vanaf zaterdag 15 februari 2014 is de tentoonstelling "Schoolplaten uit onze kinderjaren" te bezichtigen in de Oudheidkamer "De Vergulde Swaen", Rotterdamseweg 53-55, Zwijndrecht. Openingstijden: woensdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis. U bent van harte welkom.

Schoolplaten uit onze kinderjaren.

Openingstijden De Vergulde Swaen:

Rotterdamseweg 53-55, Zwijndrecht. Openingstijden: woensdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis. U bent van harte welkom.

Voor meer informatie: Jan van Dalen, telefoon 078-6154950 of via mailadres. alle exposities