uithangbord van Museum de Vergulde Swaen te ZwijndrechtDe Vergulde Swaen

HUIDIGE EXPOSITIE "Historisch Zwijndrecht"

Regelmatig worden er exposities gehouden in De Vergulde Swaen. De expositiezaal leent zich daar uitstekend voor. Gepoogd wordt jaarlijks vier exposities te organiseren, over kunst, bedrijven, oudheid, en een thema.

Vanaf 1 oktober 2016 is in De Vergulde Swaen de expositie te bezoeken van een grote verzameling oude Zwijndrechtse ansichtkaarten. Het betreft een collage van oude foto's, die een beeld geven van ruim honderd jaar ontwikkelingen en gebeurtenissen in de Zwijndrechtse Waard.
"Historisch Zwijndrecht" expositie

De expositie van deze foto's behoort bij de uitgave van een nieuw boek over Zwijndrecht, waarvan de bijbehorende beschrijvingen de afgelopen vijf jaar gepubliceerd zijn in het weekblad De Kombinatie. Nadat burgemeester drs. D. Schrijer op 2 november 2016 het eerste exemplaar in ontvangst zal nemen, is het boek te koop in De Vergulde Swaen en boekhandel Hyperion.

"Historisch Zwijndrecht" boek

De expositie vindt plaats in de oudheidkamer De Vergulde Swaen, de thuisbasis van de Historische Vereniging Zwijndrecht. Bezoekers zijn vanaf 1 oktober 2016 tot 22 januari 2017 welkom aan de Rotterdamseweg 53-55, op woensdagen en zaterdagen van 10.00 - 16.00 uur, zondags van 14.00 - 17.00 uur.

 

Oudheidkamer De Vergulde Swaen is gevestigd aan de
Rotterdamseweg 53 - 55
3332 AC te Zwijndrecht
tel. (078) 612 5681 (alleen tijdens openingsuren)
 Exposities in te Vergulde Swaen.