uithangbord van Museum de Vergulde Swaen te ZwijndrechtDe Vergulde Swaen

VORIGE EXPOSITIES

"De Ondernemende Burgemeester van Zwijndrecht 1877-1917"...

De tentoonstelling, met als titel "de ondernemende burgemeester", ontleent zijn naam aan de ondernemingslust die burgemeester Pieter Johannes Albertus de Bruïne heeft getoond in zijn 40-jarige ambtsperiode in Zwijndrecht.

Burgemeester de Bruïne heeft aan de wieg gestaan van de economische ontwikkeling van de regio en Zwijndrecht getransformeerd van een tuindersdorp naar een gemeente met industriële allure. Als medeoprichter van de ontwikkelingsmaatschappij 'Nieuw Meerdervoort' hebben zich door zijn initiatieven vele fabrieken gevestigd aan de Oude Maas; een stevige impuls voor economische groei en werkgelegenheid. Ook zijn initiatieven m.b.t. de modernisering van de tuinbouw, het Veilingwezen en de komst van een waterleidingbedrijf, hebben enorm en positief bijgedragen aan de ontwikkeling van de gemeente Zwijndrecht.

Vanaf zaterdag 19 april t/m zondag 15 september 2013

De tentoonstelling in De Vergulde Swaen geeft een beeld van de ontwikkelingen in Zwijndrecht binnen die ambtsperiode (1877-1917) en toont tevens op bescheiden wijze wie burgemeester de Bruïne nu werkelijk was. Het volledige verhaal van Pieter Johannes Albertus de Bruïne is opgetekend in een boek van de auteur Mark van Mens, die ook de expositie heeft samengesteld. Het 'kijk- en leesboek' is te koop voor € 19,50 aan de balie van De Vergulde Swaen en is tevens verkrijgbaar bij boekhandel Plantage/Hyperion in winkelcentrum Walburg. 

Nieuwe expositie: "De Ondernemende Burgemeester van Zwijndrecht 1877-1917"

Openingstijden De Vergulde Swaen:

Vanaf zaterdag 19 april t/m zondag 15 september 2013 is de tentoonstelling "De Ondernemende Burgemeester" te bezichtigen in de Oudheidkamer "De Vergulde Swaen", Rotterdamseweg 53-55, Zwijndrecht. Openingstijden: woensdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis. U bent van harte welkom.alle exposities