uithangbord van Museum de Vergulde Swaen te ZwijndrechtDe Vergulde Swaen

VORIGE EXPOSITIES

Romeinen in Zuid-Holland

Dat Zuid-Holland onderdeel is geweest van het Romeinse Rijk zullen velen weten. Maar hoe zat het precies? Wat weten we daar nu nog van? En hoe zijn we daar achter gekomen? Daarover gaat de tentoonstelling Romeinen in Zuid-Holland die van 10 december tot en met 19 februari 2006 in oudheidkamer De Vergulde Swaen te zien is.
 In Romeinen in Zuid-Holland wordt getoond wat archeologische vondsten ons duidelijk maken over het verblijf van de Romeinen in Zuid-Holland, dat grofweg in de eerste vier eeuwen van onze jaartelling kan worden gedateerd. Samen met enkele spaarzame schriftelijke bronnen geven deze vondsten een beeld van de Romeinse Tijd in dit gebied. Aandacht wordt besteed aan wegen, waterwegen, bouwwerken, steden (Voorburg), het platteland, de grens van het Romeinse Rijk - de Limes (de Rijn), handel en economie, nieuwe zeden, gewoonten, religie en gebruiksvoorwerpen.
Romeinen in Zuid-Holland geeft een fascinerend beeld van de tijd vr het begin van de Middeleeuwen – van een eerste goed traceerbare bewoningsgeschiedenis in dit gebied.

De tentoonstelling, die is aangevuld met archeologische vondsten uit Zwijndrecht en de nabije omgeving, is tot 19 februari 2006 is te bezoeken tijdens de gebruikelijke openingstijden van de oudheidkamer: elke woensdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 en ´s zondagmiddags van 13.00 tot 16.00 uur. Of op afspraak.alle exposities