uithangbord van Museum de Vergulde Swaen te ZwijndrechtDe Vergulde Swaen

schenkingen******DEZE PAGINA IS VERVALLEN

Bijna wekelijks zijn er bezoekers die, geïnspireerd door hetgeen ze in het museum zien, zeggen dat ze thuis ook nog wel wat hebben. Of vragen of we misschien interesse hebben in dit of dat. Meestal hebben we die interesse wel.

Oude (schoenen)dozen worden vaak gebruikt als opbergplaats voor papieren. Hier bevinden zich vaak rekeningen tussen, of treinkaartjes, rouwadvertenties, folders – Zeker wanneer het gaat om Zwijndrechtse rekeningen / papieren, is De Historische Vereniging Zwijndrecht er gelukkig mee. Bij een opruiming gaan deze papieren vaak als eerste de afvalbak in.

Als museum zoeken we altijd aanvullingen op de collectie. Met name wanneer het de historie van Zwijndrecht betreft. Of het nu gaat om boekjes, doosjes, gebruiksvoorwerpen, oude rekeningen, folders, reclamemateriaal, foto´s of prenten, alles wat met Zwijndrecht verbonden kan worden is voor het museum van belang.

Wilt u iets nog niet kwijt? Het is ook mogelijk dingen in bruikleen af te staan. Het wordt bewaard en verzorgd door de HVZ, maar het blijft van u! Alle schenkingen en bruiklenen worden zorgvuldig geregistreerd en u krijgt daarvan een afschrift